디저트 레시피/구움과자

초간단 원볼 레시피, M&M 초코 쿠키

버니파이 2020. 5. 21. 12:28

초간단 원볼 레시피, M&M 초코 쿠키

M&M Chocolate Cookies

 

안녕하세요, 버니파이입니다! 🐰

오늘은 알록달록 M&M 초코 쿠키🍪를 만들어 볼 거예요!

초코칩과 M&M 초콜릿으로 여러분만의 예쁜 쿠키를 만들어 보세요~

설탕이 모두 녹아버리지 않도록, 반드시 녹인 버터를 실온으로 식힌 후 사용해 주세요~

Today I’m making colourful M&M chocolate cookies! Make your own beautiful cookies with your favourite chocolate chips and M&M’s! Keep in mind with the melted butter is that you need to let it cool to lukewarm. If the butter is too hot, it’s going to melt the sugar completely.


• 재료(8cm 쿠키🍪 6~7개 분량)

□ 녹인 무염버터 60g(실온으로 식힌 후 사용하세요)

□ 황설탕 75g

□ 실온 계란 1/2개(약 27g)

□ 바닐라 익스트랙트 1/2tsp

□ 중력분 95g

□ 코코아 가루 10g

□ 베이킹 소다 3g

□ 소금 1g

□ 다크 초코칩 50g

□ M&M 초콜릿

 

• Ingredients(makes 3-inch 6~7 cookies🍪)

□ 60g Unsalted butter, melted(Let cool to lukewarm before using)

□ 75g Light brown sugar

□ 1/2 eggs(about 27g), at room temperature

□ 1/2tsp Vanilla extract

□ 95g All-purpose flour

□ 10g Cocoa powder

□ 3g Baking soda

□ 1g Salt

□ 50g Dark chocolate chips

□ M&M’s

 

• Instructions

1. In a mixing bowl, mix together melted butter and sugar

2. Beat in eggs and vanilla extract.

3. Sift together flour, cocoa powder, baking soda and salt

4. Add the dry ingredients to the wet mixture and stir until just combined

5. Stir in dark chocolate chips

6. Cover the dough with plastic wrap and chill in the fridge for 1 hour

7. Scoop the dough using a 2-inch diameter ice cream scoop

8. Place the dough 2 inches apart on prepared baking sheet

9. Press down slightly on the dough and top with chocolate chips and M&M’s

10. Bake at 350°F for about 10-12 minutes

11. Let sit on the pan for about 5 minutes, then remove to a wire rack to cool completely


• 만드는 방법

STEP 1

 볼에 녹인 버터와 황설탕을 넣고 섞어 주세요

 

버터를 전자레인지에서 녹인 후, 실온으로 식혀서 넣어 주세요.

그렇지 않으면 설탕이 다 녹아 버려요

 

 

 

STEP 2

 계란과 바닐라 익스트랙트를 넣고 섞어 주세요

 

 

STEP 3

 중력분, 코코아 가루, 베이킹 소다, 소금을 함께 체 쳐서 넣어 주세요

 

 

STEP 4

 날가루가 보이지 않을 때까지 섞어 주세요

 

 

STEP 5

 다크 초코칩을 넣고 가볍게 섞어 주세요

 

 

STEP 6

 

 반죽에 랩을 씌운 후, 1시간 동안 냉장 휴지시켜주세요

냉장 휴지를 하지 않으시면 구울 때 쿠키가 많이 퍼질 수 있어요.

 

 

STEP 7

 지름 5cm 아이스크림 스쿱을 이용하여 팬닝해주세요

아이스크림 스쿱이 없으시면, 개당 약 48g 무게로 분할해 주세요

 

 

 

 

STEP 8

 반죽을 손을 살짝 누른 후, m&m 초콜릿으로 장식해주세요

 

 

STEP 9

 180°C에서 10~12분간 구워 주세요

오븐에 따라 굽는 온도와 시간은 다를 수 있어요.

 

 

STEP 10

 구워진 쿠키는 팬에서 5분간 식힌 후, 식힘망으로 옮겨 완전히 식혀 주세요

 

 

STEP 11

 

 맛있게 드세요!