디저트 레시피/구움과자

벚꽃엔딩 쿠키 Cherry Blossom Cookies

버니파이 2020. 5. 7. 00:48

벚꽃엔딩 쿠키

Cherry Blossom Cookies

 

안녕하세요, 버니파이입니다! 🐰

오늘은 봄을 맞이해서 벚꽃 절임을 올린 담백한 벚꽃 쿠키를 만들어 볼 거예요~

다양한 모양의 쿠키 커터를 사용하여 여러분 만의 예쁜 벚꽃 쿠키를 만들어 보세요


• 재료(분량: 30-35개)

□ 실온 무염버터 100g

□ 설탕 40g

□ 슈가 파우더 50g

□ 바닐라 익스트랙 1tsp(4g)

□ 소금 1/8tsp(0.8g)

□ 실온 계란 1개(55g)

□ 박력분 240g

□ 벚꽃 절임🌸

 

• 시작하기 전에

버터와 계란은 사용하기 1시간 전에 상온에 꺼내 두세요

계란은 미리 가볍게 풀어 주세요

 

• Ingredients(Servings: 30-35 cookies)

□ 100g Unsalted butter, at room temp

□ 40g Granulated sugar

□ 50g Powdered sugar

□ 1tsp(4g) Vanilla extract

□ 1/8tsp(0.8g) Salt

□ 1 Egg(55g), at room temp

□ 240g Cake flour

□ Pickled cherry blossoms

 

• Before you start

Take butter and eggs out of the fridge an hour before you begin baking

Gently stir the eggs before adding

 

• Instructions

1. Beat the butter until smooth and creamy

2. Whisk in sugar and powdered sugar until light and fluffy

3. Add vanilla extract and salt and stir to combine

4. Add eggs slowly, beating well after each addition

5. Sift cake flour into the butter mixture and mix until no streaks of flour remain

6. Knead the dough a few times

7. Put the dough into a zipper bag and roll out the dough into about 1/4-inch thickness

8. Chill the dough in the fridge for an hour

9. Meanwhile, in a small bowl, soak pickled cherry blossoms in cold water for 30 min-1 hr

10. After an hour, place each flower on paper towel and pat dry and preheat oven to 355°F

11. Remove the chilled dough from the fridge

12. Cut into shapes with any cookie cutter

13. Place the dough on prepared baking sheets, 2 inches apart

14. Place the cherry blossoms on top of each cookie

15. Bake for 15-18 min at 340°F or until the edges are lightly browned

16. Let sit on the pan for 3 min and transfer to a wire rack to cool completely


• 만드는 방법

STEP 1

버터를 부드럽게 풀어 주세요

 

STEP 2

설탕과 슈가 파우더를 넣고 아이보리 색이 될 때까지 섞어 주세요

 

STEP 3

바닐라 익스트랙과 소금을 넣고 가볍게 섞어 주세요

 

STEP 4

미리 풀어 둔 계란을 조금씩 나누어 넣으며 섞어 주세요

 

STEP 5

박력분을 체 쳐서 넣어 주세요

 

STEP 6

날가루가 보이지 않을 때까지 가르듯이 섞어 주세요

 

STEP 7

반죽이 한 덩이가 되면 3~4번 치대어 주세요

 

STEP 8

지퍼백에 반죽을 넣고 6-7mm 두께로 밀어 펴 주세요

 

STEP 9

냉장고에서 1시간 동안 휴지시켜 주세요

 

STEP 10

그 동안, 벚꽃 절임을 찬물에 30분~ 1시간 동안 담궈 주세요

 

STEP 11

찬물에 담궈 두었던 벚꽃 절임을 키친 타올에 놓고 말려 주세요, 오븐을 180°C 로 예열해 주세요

 

STEP 12

냉장 휴지를 마친 반죽을 쿠키 커터로 찍어내 주세요

 

STEP 13

테프론 시트를 깐 팬 위에 서로 간격을 두어 놓아 주세요

 

STEP 14

벚꽃 절임을 각 쿠키 위에 올려 주세요

 

STEP 15

170 °C에서 15-18분간 구워 주세요 또는 가장자리가 연한 갈색 빛이 돌 때까지 구워 주세요

(오븐에 따라 온도와 시간은 다를 수 있습니다)

 

STEP 16

팬에 3분 간 그대로 둔 후, 식힘망으로 옮겨 완전히 식혀 주세요

 

STEP 17