아망디오 쇼콜라
Chocolate Almond Cookies
안녕하세요, 버니파이입니다! 🐰
오늘은 아망디오 쇼콜라 쿠키를 만들어 볼 거예요~
바삭한 식감에 아몬드 슬라이스를 듬뿍 넣어 굉장히 고소해요!
이 쿠키는 버터 함량이낮아 반죽이 된 편이지만, 반죽이 너무 되다고 느껴지면 실온 우유를 10ml 정도 추가하셔도 괜찮을 거 같아요~
Today wer’re going to make chocolate almond cookies! These nutty cookies are delicate and crumbly, packed with sliced almonds.
• 재료(분량:20~25개🍪(4cmx4cm))
□ 실온 무염버터 82g
□ 슈가 파우더 62g
□ 실온 달걀 노른자 1개(20g)
□ 바닐라 익스트랙트 1/8tsp
□ 박력분 120g
□ 코코아 파우더 12g
□ 아몬드 슬라이스 62g
• 시작하기 전에
버터와 계란은 사용하기 1시간 전에 상온에 꺼내 두세요
• Ingredients(Servings: 20-25 cookies🍪(1.5" square))
□ 82g Unsalted butter, room temperature
□ 62g Powdered sugar
□ 1 Egg yolk(20g), room temperature
□ 1/8tsp Vanilla extract
□ 120g Cake flour
□ 12g Cocoa powder
□ 62g Sliced almonds
• Before you start
Take butter and eggs out of the fridge an hour before you begin baking
• Instructions
1. Beat the butter until smooth and creamy
2. Whisk in powdered sugar until light and fluffy
3. Add in the egg yolk and vanilla extract and mix well
4. Sift together cake flour and cocoa powder into the butter mixture and mix until just combined
5. Stir in sliced almonds 6. Knead the dough a few times(Do not overwork)
7. Roll into a log, about 1.5-inches in diameter
8. Place dough on a sheet of parchment paper and tightly roll up the dough
9. Freeze for an hour. Meanwhile, preheat oven to 375°F
10. Remove from the freezer and unwrap
11. Slice the dough into 1/3″ thick and place on prepared baking sheets(These cookies don’t spread when baking) 12. Bake for 15 min at 355°F
13. Let cool on the pan for 5 min, and then transfer to a wire rack
14. Enjoy!
• 만드는 방법
STEP 1
버터를 부드럽게 풀어준 후, 슈가 파우더를 넣고 잘 섞어 주세요
STEP 2
달걀 노른자와 바닐라 익스트랙트를 넣고 잘 섞어 주세요
STEP 3
박력분과 코코아 파우더를 체 쳐서 넣고 가르듯이 섞어 주세요
STEP 4
아몬드 슬라이스를 넣고 가볍게 섞어 주세요
STEP 5
반죽이 한 덩이가 되도록 손으로 치대어 주세요(너무 많이 치대지 말아 주세요)
STEP 6
완성한 반죽을 비스킷 몰드에 넣고 냉동실에서 1시간 굳혀 주세요
STEP 7
냉동실에서 반죽을 꺼낸 후, 약 1cm 두께로 반죽을 잘라 주세요
STEP 8
테프론 시트를 깐 팬에 놓아 주세요(구울 때 많이 퍼지는 쿠키는 아니예요)
STEP 9
180°C에서 15분 간 구워 주세요(오븐에 따라 시간과 온도는 다를 수 있어요)
STEP 10
팬에 5분 간 그대로 두었다가, 식힘망으로 옮겨 완전히 식혀 주세요
STEP 11
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