안녕하세요, 버니파이입니다! 🐰
오늘은 가나슈 글레이즈를 입힌 초콜릿 번트 케이크를 만들어 볼 거예요!
다크 초콜릿과 초코칩을 넣은 케이크에 가나슈 글레이즈를 더해
촉촉하고 진한 초콜릿 풍미를 느끼실 수 있어요~
그냥 드셔도 맛있지만 냉장하여 차갑게 드셔도 맛있어요!
Hi, there! It’s Bunnify! 🐰
Today wer’re going to make ganache glazed chocolate bundt cake!
This decadent chocolate cake is dressed up with a ganache glaze for chocolate lovers! A chocolate glaze and chopped pistachios give a crunchy texture to these rich and moist chocolate cake!
• 재료
(팬 사이즈: 16cm x 9cm)
초콜릿 케이크
□ 실온 무염버터 115g
□ 설탕 100g
□ 다크 초콜릿🍫 45g
□ 실온 계란 2개(110g)
□ 박력분 90g
□ 아몬드 가루 30g
□ 코코아 파우더 18g
□ 베이킹 파우더 4g
□ 소금 1g
□ 다크 초코칩 35g
□ 실온 우유 30ml
□ 초콜릿 리큐르 1/2tsp(생략 가능)
가나슈 글레이즈
□ 생크림 65g
□ 다크 초콜릿🍫 80g
• 시작하기 전에
버터와 계란, 우유는 사용하기 1시간 전에 상온에 꺼내 두세요
• 만드는 방법
1. 버터를 부드럽게 풀어 주세요
2. 설탕을 넣고 아이보리 색이 될 때까지 충분히 휘핑해 주세요
3. 중탕으로 녹인 초콜릿을 넣고 휘핑해 주세요
4. 계란을 하나씩 넣으면서 계속 섞어 주세요
5. 박력분, 아몬드 파우더, 코코아 파우더, 베이킹 파우더, 소금을 함께 체 쳐서 넣고,
날가루가 보이지 않을 때까지 가르듯이 섞어 주세요
6. 다크 초코칩, 우유, 초콜릿 리큐르를 넣고 잘 섞어 주세요
7. 버터칠 한 팬에 반죽을 담아 주세요
8. 175°C에서 30-35분 간 구워 주세요(오븐에 따라 시간과 온도는 다를 수 있어요)
9. 팬에 5-10분 간 그대로 두었다가, 식힘망으로 옮겨 완전히 식혀 주세요
10. 전자레인지에서 데운 휘핑크림에 다크 초콜릿을 넣어 주세요
11. 2분 간 그대로 둔 후, 저어서 잘 섞어 주세요
12. 케이크 위에 가나슈 글레이즈를 부어 주세요
13. 잘게 자른 피스타치오를 뿌려 장식해 주세요
14. 맛있게 드세요!
• Ingredients
(Pan size: 6″ x 3.5″)
For the Cake
□ 115g Unsalted butter, at room temperature
□ 100g Granulated sugar
□ 45g Dark chocolate🍫
□ 2 Large eggs(110g), at room temperature
□ 90g Cake flour
□ 30g Almond powder
□ 18g Cocoa powder
□ 4g Baking powder
□ 1g Salt
□ 35g Dark chocolate chips
□ 30ml Milk, at room temperature
□ 1/2tsp Chocolate liqueur(Optional)
For the Ganache Glaze
□ 65g Heavy cream
□ 80g Dark chocolate🍫
• Before you start
Take butter, eggs, and milk out of the fridge an hour before you begin baking
• Instructions
1. Beat the butter until smooth and creamy
2. Whisk in granulated sugar until light and fluffy
3. Add in melted chocolate and mix well
4. Add eggs, little by little, beating after each addition
5. Sift the dry ingredients into the butter mixture and mix until just combined
6. Stir in chocolate chips, milk and chocolate liqueur
7. Put the batter into the greased pan
8. Bake for 30-35 min at 350°F
9. Let cool on the pan for 5-10 min and transfer to a wire rack to cool completely
10. Heat heavy cream in a microwave and put dark chocolate into the heated cream
11. Let stand for 2 minutes and stir until well blended
12. Drizzle the ganache glaze over the cooled cake
13. Decorate with the chopped pistachios
14. Enjoy!
자세한 사항은 아래 유튜브 영상 속 설명/더보기를 참고해주세요!
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