안녕하세요, 버니파이입니다! 🐰
오늘은 가을과 어울리는 단호박 머핀🎃을 만들어 볼 거예요!
촉촉한 단호박 머핀 위에 부드러운 크림치즈 프로스팅을 올려 완성했어요~
크림치즈와 생크림을 1:1 비율로 넣어
가벼운 식감의 프로스팅을 만들었어요~
더 진한 치즈맛을 원하시면 크림치즈 비율을 더 늘려서 만들어 보세요~
호박 마지팬을 만들어 장식해 보았는데 너무 귀여운 것 같아요~
Hi, there! It’s Bunnify! 🐰
Today we’re making sweet pumpkin cream cheese muffins🎃!
Pumpkin muffins are the perfect autumn treat!
These moist sweet pumpkin muffins are topped with light and airy cream cheese frosting!
I made marzipan pumpkins for decoration, and they look so cute!
Thank you!
• 재료(머핀 6개 분량)
+ 단호박 머핀
□ 박력분 105g
□ 베이킹 파우더 1/4tsp
□ 베이킹 소다 1/4tsp
□ 소금 1/4tsp
□ 시나몬 파우더 1/4tsp
□ 계란 1개
□ 설탕 60g
□ 식물성 오일(까놀라유나 포도씨유) 60ml
□ 바닐라 익스트랙트 1/2tsp
□ 우유 30g
□ 단호박 100g
□ 단호박 조림🎃
+ 단호박 조림🎃
□ 단호박 조각 100g
□ 무염버터 10g
□ 설탕 10g
+ 크림치즈 프로스팅
□ 실온 크림치즈 120g
□ 차가운 생크림 120g
□ 설탕 30g
□ 재료/도구 구입 안내
• 크림치즈
• 생크림
• 단호박
파트너스 활동을 통해 일정액의 수수료를 제공받을 수 있음
• 만드는 방법
+단호박 머핀 만들기
1. 팬에 단호박 조각과 무염버터, 설탕을 넣고 약불에서 저어가며 익혀 주세요(단호박 조림 만들기)
2. 볼에 계란, 설탕, 식물성 오일, 바닐라 익스트랙트, 우유, 으깬 단호박을 넣고 잘 섞어 주세요
3. 박력분, 베이킹 파우더, 베이킹 소다, 소금, 시나몬 파우더를 체 쳐서 넣어 주세요
4. 날가루가 보이지 않을 때까지 섞어 주세요
5. 식은 단호박 조림을 넣고 가볍게 섞어 주세요
6. 완성된 반죽을 머핀틀에 70% 정도 채워 주세요
7. 180°C에서 20-25분 간 구워 주세요
8. 머핀팬에 5분 간 그대로 둔 후, 식힘망으로 옮겨 완전히 식혀 주세요
+프로스팅 만들기
1. 실온 크림치즈를 부드럽게 풀어 주세요
2. 차가운 생크림에 설탕을 넣고 단단한 뿔이 생길 때까지 고속으로 믹싱해주세요
3. 크림치즈에 휘핑한 생크림을 넣고 가볍게 섞어 주세요
• Ingredients(Yields: 6 🎃muffins)
+ For the Muffins
□ 105g Cake flour
□ 1/4tsp Baking powder
□ 1/4tsp Baking soda
□ 1/4tsp Salt
□ 1/4tsp Cinnamon powder
□ 1 large egg
□ 60g Granulated sugar
□ 60ml Vegetable oil
□ 1/2tsp Vanilla extract
□ 30g Milk
□ 100g Sweet pumpkins
□ Candied sweet pumpkins🎃
+ Candied Sweet Pumpkins🎃
□ 100g Sweet pumpkin pieces
□ 10g Unsalted butter
□ 10g Granulated sugar
+ For the Cream Cheese Frosting
□ 120g Cream cheese, at room temperature
□ 120g Heavy cream, cold
□ 30g Granulated sugar
• Instructions
+ To make the muffins
1. In a pan, add pumpkin pieces, unsalted butter, and sugar
2. Bring to a simmer over low heat and stir until pumpkin is tender(Candied sweet pumpkins)
3. In a bowl, whisk an egg, sugar, vegetable oil, vanilla extract, milk, and mashed sweet pumpkins
4. Sift together cake flour, baking powder, baking soda, salt, and cinnamon powder over the pumpkin mixture
5. Whisk until well combined
6. Gently stir in the cooled candied sweet pumpkins
7. Fill muffin cups about 2/3 full
8. Bake for 20-25 minutes at 355 °F
9. Let muffins cool in the pan for 5 min and transfer to a wire rack to cool completely
+ To make the cream cheese frosting
1. Whisk the cream cheese until smooth
2. In a bowl, add cold heavy cream and sugar
3. Whisk on high speed until stiff peaks form
4. Gently mix whipped heavy cream and the softened cream cheese until combined
자세한 사항은 아래 유튜브 영상 속 설명/더보기를 참고해주세요
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